ARCHITECTOUR

Op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 september 2008 werden in vier architectonisch interessante panden in het centrum van de stad vier eenakters gespeeld.
Het publiek wandelde onder begeleiding van een gids een route van voorstelling naar voorstelling. De Haarlemse theatergroep deed met deze culturele wandeling mee aan Haarlem Cultuur 2008.
Tijdens deze ArchitecTOUR speelde Theatergroep Eglentier vier korte voorstellingen in de locaties. "Het vergt een andere techniek dan spelen in de zaal. Op locatie maak je het publiek deelgenoot van het stuk. Maar ook de locatie speelt een zeer belangrijke rol. Die kun je haast als een tegenspeler beschouwen: de locatie heeft invloed op het publiek en de spelers en andersom.
Een bestaande eenakter was opnieuw ge├źnsceneerd voor een zorgvuldig uitgezochte locatie. En de anderen waren speciaal voor een locatie gemaakt.

Soms lag de locatie in het verlengde van het stuk, andere keren werd juist het contrast gezocht. Steeds zou de locatie een actieve rol spelen in de voorstelling. De architectuur van een ruimte kon zich perfect lenen voor een stuk. Met op de achtergrond de Grote Kerk zag het publiek bijvoorbeeld een komedie in een moderne ruimte. Het verleden en het heden liepen op die manier door elkaar heen. Theater en Architectuur: Theatergroep Eglentier koppelde het aan elkaar. De stukken speelden zich af in gebouwen waar men normaal nooit binnen zou komen.

CREDITS

Spel

Theatergroep Eglentier

Regie

Netty Droog, Marcel Kragt, Ko van Leeuwen en Leonie van Veen

Eenakters

Besluit: Alles kan
Othello
Bejegen me heus
Zilver

PR

Hans Goes

DATA

Hotel Die Raeckse

Haarlem
19, 20 en 21 sept 2008
26, 27 en 28 sept 2008

architectour