CAFÉ EL & BEN: THE MUSICAL!

Eindelijk een musical over een Haarlems fenomeen dat er echt recht op heeft: Café El & Ben.
Zoals de meeste Haarlemmers zullen weten is het café van El Bouwman aan 't Krocht een legendarisch en onmisbaar onderdeel van de stad. Theatergroep Eglentier speelde daarom ter ere van deze Huiskamer van Haarlem de produktie Café El & Ben; The Musical! In deze speciaal door Jos Ahlers geschreven en door Marcel Kragt geregisseerde productie trad het volledige ensemble van Theatergroep Eglentier op. Ze zongen live onder begeleiding van gelegenheidsband "de Sjonnies".
Het verhaal: Op de avond van de finale van het eurovisie songfestival verzamelt een bonte groep van vaste klanten van El & Ben zich in het café om gezamenlijk de televisie-uitzending te bekijken. Door een rampzalige samenloop van omstandigheden kunnen ze én niet kijken én niet naar huis. Gelukkig heeft El nog een karaoke CD met Nederlandse songfestival-liedjes in de kast liggen, zodat de bezoekers zich met de moed der wanhoop door de avond heen kunnen zingen.
En dan doet El ineens een ontboezeming…

CREDITS

Spel

Ellen Brussee, Michel Corten, Muriel van Dijk, Hans Goes, Loes Hofhuis, Joost la Housse, Wim Kok, Piet Konings, Hannemarie van Manen, Peter Miezenbeek, Marlies van Ooijen, Yvonne Rooms, Rutger Visser


Auteur:


Jos Ahlers

Regie:

Marcel Kragt

Choreografie:

Saskia Verkijk

Techniek:

Rudolf Mensen, Marcel Kragt, Jos Ahlers, Niels Oostveen

P.R.:

Hans Goes


Piano:


Fred Raps

Klarinet:

Henriette Carriere

Viool:

Leo de Haan

Contabas:

Rene Bakker

Drum:

Hans Verheugd

Accordion

Ellen Brussee

DATA

Hotel Die Raeckse

Haarlem
1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 en 11 november 2007