header_left.jpg

GOD

god_flyer

Theatergroep Eglentier speelde deze voorstelling in een circustent op de Toekanweg naast Hotel Haarlem-Zuid. De voor de gelegenheid tot theatertent gedoopte driemaster stond 10 dagen lang op deze plek en verschillende theatergroepen, waaronder Theatergroep Eglentier, gaven hier een voorstelling.
God is een bijzondere voorstelling. Het is geen doorsnee stuk.
Het is een komisch toneelstuk van de bekende Amerikaanse filmacteur en regisseur Woody Allen, waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een Griekse tragedie anno nu, op z'n Woody Allens.
Het is 500 voor Christus, in het oude Griekenland. Een acteur en een schrijver zitten in een amfitheater en praten over hun stuk dat zo meteen opgevoerd zal worden. Hepatitis wil persé het toneelfestival van Athene winnen. En het gaat niet om dat kratje ouzo: het gaat om de eer. Hepatitis' stuk heeft alles: spanning, humor en dramatiek. Het heeft alleen geen einde.
Wie komt er met de oplossing? De schrijver zelf, de acteur, God, Woody Allen of helemaal niemand? Een stuk in een stuk in een stuk. De grens tussen spel en werkelijkheid vervaagt. Hilarische scènes rijgen zich in rap tempo aaneen. Alles loopt door elkaar. Heden en verleden, zin en onzin, geloof en ongeloof, klassiek drama en plat vermaak. Verschillende acteurs blijken verwikkeld in verschillende verhalen.

god
GOD was het 80-jarig jubileumspektakel van Theatergroep Eglentier!

Spel: Theatergroep Eglentier
Auteur: Woody Allen
Vertaling: Barbara van Kooten
Regie: Netty Droog en Marcel Kragt
Decor: Annelies Pel

Gespeeld: 14 en 15 juni 2003 in de Circustent aan de Toekanweg in Haarlem.

LEES HIER EEN ARTIKEL VAN HET HAARLEMS DAGBLAD OVER GOD