header_left.jpg

I LOVE 84

All Yesterdays Parties
ilove84


Een eighties revival ter ere van het oprichtingsjaar van het Patronaat. De acteurs van Theatergroep Eglentier deden op 2, 3 en 4 december 2009 een doldwaze poging om de jaren 80 in het Patronaat te doen herleven. Een feest der herkenning met veel livemuziek, videoclips uit die foute jaren 80 en een aantal verassingen live op toneel. Het volledige ensemble van Eglentier speelde mee in dit muziektheater spektakel. "I love 84" was een muzikale ode aan het jubilerende Patronaat. Met livemuziek van Als de Brandweer.

Het Patronaat is een van de 10 grote poppodia in Nederland en vierde aan het begin van dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het jubileumjaar werd met deze voorstelling van de theatergroep feestelijk afgesloten. Het publiek werd mee teruggenomen naar het jaar 1984, het jaar dat het Patronaat werd opgericht. De voorstelling riep bij de oudere jongeren veel herkenning op. Huisschrijver van Eglentier Jos Ahlers verwerkte gebeurtenissen en muziekhits uit dat jaar tot een avondvullende voorstelling. Regisseur van dit muziektheaterstuk was Marcel Kragt. Livemuziek met Theatergroep Eglentier: een feest der herkenning.


Was 1984 echt zo erg? "Het was het begin van MTV en de opkomst van de videoclip als korte speelfilm. Pat Benatar, Michael Jackson en Golden Earring maakten in die tijd zeer memorabele videoclips. Wij zetten een aantal van die videoclips nu live neer op het podium," zei regisseur Marcel Kragt. Dit allemaal onder de muzikale leiding van Als de Brandweer.


Spel, Zang & Dans: Theatergroep Eglentier

Regie: Marcel Kragt
Auteur: Jos Ahlers
Muziek: Als de Brandweer
Choreografie: Saskia Verkijk
Zangcoach: Paulette Willemse

wo 2, do 3 en vr 4 december 2009
za 9 oktober 2010
in de Grote Zaal van het Patronaat.
Aanvang: 20.30 uur.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S
KLIK HIER VOOR DE VIDEO'S
KLIK HIER VOOR DE PROMO

KLIK HIER VOOR DE FLYER (pdf)
KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMABOEKJE (pdf)

ilovex84_2
Lees hier de recensie van het Haarlems Dagblad
Lees hier de recensie van de Haarlemmer
Lees hier het blog: Wil ik dit wel