I LOVE TOPPOP yeah!

Na de succesvolle shows ‘I love 84’, ‘I love X-mas’, ‘I love Pink’ en ‘I Love Malle Babbe’ presenteerde Theatergroep Eglentier, alweer in samenwerking met de band Als de Brandweer, een nieuw spektakel in Patronaat. I Love Toppop was een muzikale en theatrale hommage aan legendarische televisieprogramma’s en -optredens uit de tijd van TopPop.
Toppop is in gevaar: MTV gaat van start in 1981 en zorgt er voor dat elke artiest een videoclip maakt. Geen playback-optredens meer voor de artiesten op tv. Of, als de artiest niet langs kan komen, geen dans meer door de balletgroep van Penney. Om hun toekomst veilig te stellen trekken Ad en Penney (gespeeld door acteurs) op pad langs andere muziektelevisieprogramma’s uit die tijd. Ze vragen hulp aan Chiel Montagne van Op Volle Toeren, ze bezoeken Sjef van Oekel en komen uiteindelijk via Musicladen bij Countdown terecht. Weet Adam Curry de verontruste Ad en Penney te helpen?

I Love TopPop werd een krankzinnige reis door ons collectieve geheugen met veel theater, zang en dans. Hits van Donna Summer, Iggy Pop en vele anderen in een vrolijke roadtrip down memory lane met Ad & Penney. Het was een avond om niet te missen. Yeah!

CREDITS

Spel, Zang & Dans

Theatergroep Eglentier

Dans

Danshuis Haarlem

Auteur

Jos Ahlers

Regie

Marcel Kragt

Muziek

Als de Brandweer

Choreografie

Merel Schrama

Zangcoach

Paulette Willemse

DATA

Patronaat

Grote zaal, Haarlem
10, 11, 12 dec 2015

hoofdsponsor

patronaat