header_left.jpg

PERICLES

Theatergroep Eglentier speelde de Hollywoodversie van deze Shakespeare.
 
pericles1


Theatergroep Eglentier speelde van 24 tot en met 27 november 2005 in het multifunctionele centrum "Het Seinwezen" in Haarlem de voorstelling Pericles van Shakespeare. "Het Seinwezen" was een prachtige locatie voor deze voorstelling. Het stuk paste perfect in dit historische gebouw. Deze Shakespeare speelde zich namelijk af in de jaren veertig tijdens de hoogtijdagen van en in Hollywood.
Pericles is een romantische tragikomedie die gebaseerd is op de middeleeuwse legende Apollonius, Prins van Tyrus. De jonge Pericles haalt zich tijdens het zoeken naar een vrouw de woede van koning Antiochus op de hals. Tijdens een lange serie omzwervingen waarbij geluk en verdriet elkaar afwisselen wordt het geduld van Pericles voortdurend op de proef gesteld.
In de Pericles-versie van Theatergroep Eglentier liep deze verhaallijn dwars door het leven van steracteur C.P. Walsh die werd gevolgd tijdens de opnames van zijn nieuwste film, gebaseerd op Shakespeare's Pericles. Rampen, avontuur, romantiek en misleiding, maakten hem tot held. Maar lukte het hem buiten de glitter en glamour zijn geloofwaardigheid te behouden en op zoek te gaan naar zijn eigen gevoelens?


Door het stuk naar de jaren 40 in Hollywood te verplaatsen, gaf regisseur Christa Filius deze Shakespeare een zeer verfrissend uiterlijk. Filmkenners herkenden zeer zeker de diverse filmgenres uit die tijd, die in de verschillende scènes worden uitgebeeld, met behulp van zang, dans en videobeelden.

Spel: Rutger Visser, Wim Kok, Ellen Brussee, Peter Miezenbeek, Caren van Eijle, Hannemarie van Manen, Piet Konings, Loes Slenter, Gertrude Hoogendoorn, Hans Goes, Pyke van Koutrik, Machteld Vinkenborg, Ida van de Lagemaat

pericles2Auteur: William Shakespeare
Regie: Christa Filius
Regie-assistentie: Loes Hofhuis
Kleding: Christa Filius, Eleonara Zomer
Theaterdelen: Theo Muilenburg, NHCA depot
Techniek: Arne Hendriks, Elwin Looije

KLIK HIER VOOR DE RECENSIE IN HET HAARLEMS DAGBLAD

Gespeeld: 24 t/m 27 november 2005 in het Seinwezen, Haarlem

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S