PERICLES

Theatergroep Eglentier speelde de Hollywoodversie van deze Shakespeare.
Theatergroep Eglentier speelde van 24 tot en met 27 november 2005 in het multifunctionele centrum "Het Seinwezen" in Haarlem de voorstelling Pericles van Shakespeare. "Het Seinwezen" was een prachtige locatie voor deze voorstelling. Het stuk paste perfect in dit historische gebouw. Deze Shakespeare speelde zich namelijk af in de jaren veertig tijdens de hoogtijdagen van en in Hollywood.
Pericles is een romantische tragikomedie die gebaseerd is op de middeleeuwse legende Apollonius, Prins van Tyrus. De jonge Pericles haalt zich tijdens het zoeken naar een vrouw de woede van koning Antiochus op de hals. Tijdens een lange serie omzwervingen waarbij geluk en verdriet elkaar afwisselen wordt het geduld van Pericles voortdurend op de proef gesteld.
In de Pericles-versie van Theatergroep Eglentier liep deze verhaallijn dwars door het leven van steracteur C.P. Walsh die werd gevolgd tijdens de opnames van zijn nieuwste film, gebaseerd op Shakespeare's Pericles. Rampen, avontuur, romantiek en misleiding, maakten hem tot held. Maar lukte het hem buiten de glitter en glamour zijn geloofwaardigheid te behouden en op zoek te gaan naar zijn eigen gevoelens?

Door het stuk naar de jaren 40 in Hollywood te verplaatsen, gaf regisseur Christa Filius deze Shakespeare een zeer verfrissend uiterlijk. Filmkenners herkenden zeer zeker de diverse filmgenres uit die tijd, die in de verschillende scènes worden uitgebeeld, met behulp van zang, dans en videobeelden.

CREDITS

Spel

Rutger Visser, Wim Kok, Ellen Brussee, Peter Miezenbeek, Caren van Eijle, Hannemarie van Manen, Piet Konings, Loes Slenter, Gertrude Hoogendoorn, Hans Goes, Pyke van Koutrik, Machteld Vinkenborg, Ida van de Lagemaat

Auteur

William Shakespeare

Regie

Christa Filius

Regie-assistent

Loes Hofhuis

Kleding

Christa Filius, Eleonara Zomer

Theaterdelen

Theo Muilenburg, NHCA depot

Techniek

Arne Hendriks, Elwin Looije

DATA

Seinwezen

Haarlem
24 t/m 27 november 2005