WACHTEN OP GODOT

Een serie van blijkbaar losse tafereeltjes wordt op erg komische wijze gespeeld door Eglentier.

In Wachten op Godot vullen twee mannen, Vladimir (Henk Paulusma) en Estragon (Wim Kok) hun tijd met het spelen van spelletjes en het voeren van semi-intellectuele gesprekken. Gelukkig komen er ook nog mensen langs. Alles om de tijd te doden terwijl ze wachten. Wachten op Godot. Maar wie of wat is Godot? De verlosser? Een boodschapper? De baas?
Intussen gebeurt er niets. Maar is dat wel zo? Gebeurt er eigenlijk niet een heleboel? Theatergroep Eglentier heeft door middel van taalbehandeling, muzikaliteit en vormkeuzes een voorstelling gemaakt waar veel in te ontdekken en herkennen is. Gekke en komische zaken uit het vreemde leven van Vladimir en Estragon. Alhoewel vreemd?

Wachten op Godot is een absurdistische toneelstuk geschreven in 1948 door Samuel Beckett. Regisseur Meindert Theunisz laat zijn spelers veel aandacht schenken aan taal. Beckett was een liefhebber van slapstickfilms en clownerie en bewonderde veel Amerikaanse komieken uit de stomme film. In Eglentiers Wachten op Godot spelen hoofdrolspelers Henk Paulusma en Wim Kok op luchtige wijze hun spel, want de zwaarte zit toch al in de tekst.

CREDITS

Spel

Wim Kok, Henk Paulusma, Marcel Kragt, Piet Konings, Peter Miezenbeek

Auteur

Samuel Beckett

Regie

Meindert Theunisz

DATA

Patronaat (locatie: Fietsznfabriek)
Haarlem
26 en 27 April 2004

Engelenbak
Amsterdam
8 en 9 juni 2004


LINKS

FOTO'S